Sokkeloversigt

Her finder du en sokkeloversigt til pærer. Hvis du er i tvivl om hvilken sokkel du skal bruge, og hvilken fatning der er i din lampe, kan du få et godt overblik her på billedet til højre.

De mest almindelige typer til hushold er E27, E14 og GU10 (læs mere omkring sokler under billedet), men som udviklingen er gået med LED bliver det mere og mere almindeligt at lyskilden / pæren er indbygget i din lampe. Så undersøg først om det er muligt at udskifte lyskilden / pæren.

Sokkeloversigt til pærer

Sokkeloversigt til pærer

Der kan være lidt forvirrende at vælge den rigtige belysning, for hvilken pære passer til hvilken lampe ? Her er den ovenstående sokkeloversigt til pærer en god guide.

Her er det vigtigt at fatning og sokkel passer sammen, fatning er den der sidder i lampen, og som man skruer sin pærer op i, og soklen er den der sidder på selve pæren, som man skruer op i fatningen. Der findes et hav af forskellige sokler på markedet, men de mest almindelige er:

E27: som er den der i daglig tale bliver omtalt som “stor sokkel” og er en skruesokkel er nok den mest udbredte.

E14: som er den der i daglig tale bliver omtalt som “lille sokkel” og som også er en skruesokkel. Denne sokkel f.eks. sidder på en kertepære, som er den lidt aflange pære.

GU10: er typisk til spotpære, den genkender man ved at den har to runde metalstifter. Spotpærer  bruger man til at fokusere lys i en bestemt retning, og her kan man også få forskellige spredningsgrader.

I vores shop kan du filtrer på netop den sokkel som du skal bruge til din lampe.

Du kan læse mere omkring lys og valg af pærer i Energistyrelsen pjece her

Er du i tvivl er du velkommen til at kontakte os, og vi vil hjælpe dig til at finde den helt rigtige pære.

Se de mest gængse sokler her

Sokkeloversigt de mest almindelige