fbpx
Danlamps fantastiske historie om passion

I Aabenraa finder man et stykke DANSK historie

Danlamps fantastiske historie om passion.

Ikke nok med at Danlamp producerer meget smukke og elegante lyskilder, så har de en fantastisk historie der går helt tilbage til 1931, hvor Dansk Glødelampefabrik A/S, blev grundlagt.

Vi vil opfordre dig til at læse hele historien på Danlamps egen side, og du vil mærke passionen skinne igennem.

Danlamps fantastiske historie om passion, citat fra Danlamps egen hjemmeside:

“Hos Danlamp går vi aldrig på kompromis med kvalitet og det gode håndværk. Det er blandt andet tydeligt illustreret ved, at Søren Madsen, daværende direktør i Danlamp, i 1972 udviklede nye lanternelamper i samarbejde med internationale godkendelsesmyndigheder. Grundet lanternelampernes kvalitet og innovation, dannede disse senere grundlag for en helt ny standard af lanternelamper.”

Passion for håndværket, se bare med på videoen fra 2013 her under, man kan kun blive imponeret.

Danlamps fantastiske historie om passion

Danlamps fantastiske historie om passion

Du kan glæde dig hvis du, lige som os, interesserer dig for Dansk historie, for Jan Vesterlund, Direktør for Danlamp, er ved at indsamle materieale til en bog netop omkring Danlamps historie. Vi venter spændt, og glæder os over at der er mennesker derude der interesserer sig for historie, og ønsker at dykke ned i fortiden, for at finde ud af, hvordan det hele startede. Vi er intet uden vores fortid og historie, den er en del af os alle.

Så i forhold til historien om Danlamp kan man jo særligt fremhæve Søren Madsen:

Citat fra Danlamp:

Søren Madsen var foregangsmand inden for lyskildeløsninger, og producerede på det tidspunkt allerede lamper i København på en fabrik, han ejede sammen med Philips. Han ønskede en mindre fabrik til produktion af speciallamper, og opkøbte derfor Dansk Glødelampefabrik A/S.

Her investerede han i specialmaskiner og måleudstyr, og han ændrede strategien til udelukkende at fokusere på det internationale nichemarked for udvikling og produktion af specialiserede glødelamper.

Efterspørgslen for dette var stor, og også i udlandet var der efterspørgsel efter de nye glødelamper. Danlamp har derfor været i en kontinuerlig udvikling, og i dag står eksport for mere end 80 af den totale produktion.

Søren Madsen startede SM Lampen, som i dag hedder DBS lys og som stadig ligger på samme adresse i Glostrup. Søren Madsen går bort i 1984, hvor Ole Madsen, søn til Søren Madsen, overtager SM Lampen.

Danlamps fantastiske historie om passion Søren Madsen - SM lampen - DBS lys
© Copyright - Apollon Lys Aps │ Lys og Lamper med passion │ Tlf. 42 97 34 01 │ Mail info@apollonlys.dk │ CVR 41080337